Liefdewerk - geen oud papier


Wij houden van ons vak: Nederland een beetje mooier maken. Die liefde is een krachtige drijfveer om een stapje extra te zetten. Dat geldt niet alleen voor ons. In dit artikel delen wij drie inspirerende voorbeelden uit ons vak, waar liefde het verschil weet te maken.

Liefdewerk is… een rondje Bree

In het hart van Beverwijk ligt de Breestraat. Ooit de trots van de regio, met chique winkels en majestueuze bomen, waar het flanerend publiek wekelijks een ‘rondje Bree’ deed. Na een aantal ongelukkige ruimtelijke ingrepen was van de grandeur niets meer over. De Breestraat was verworden tot een te brede en te kille winkelstraat waar auto’s en voetgangers zo snel mogelijk doorheen raceten. In de crisis greep de leegstand in Breestraat dan ook hard om zich heen. Inwoners, ondernemers en de lokale pers geloofden er niet meer in. Echter, een paar jaar geleden ontstond geleidelijk een tegengeluid. Onder aanvoering van een kleine groep hyperactieve ondernemers ontstond in één van de zijstraten nieuw elan. Dit werd opgepikt door de politiek en er ontstond draagvlak voor een complete make-over van de Bree. Met onvermoeibare energie en liefde werkte een groeiende groep ondernemers, ambtenaren en bestuurders aan nieuwe plannen. Eerst kleine verbeteringen, maar gaandeweg steeds grotere stappen. Met het in ere herstellen van het rondje Bree als ultiem doel. Het werkte aanstekelijk en inmiddels kijken ondernemers en inwoners reikhalzend uit naar het moment waarop ze weer hun rondje Bree kunnen lopen. Ze schrijven zelfs liefdesgedichten voor hun straat! Lees verder op de site van Ronald van Velzen

Liefdewerk is… spelen met de elementen

Het kan er flink heet aan toe gaan op het wereldtoneel. Gelukkig weten Nederlanders hoe je vuur het effectiefste bestrijdt: met water, lucht en aarde. Drie elementen waar ons land groot in is gebleken: we zijn ware watermanagers, stampen vol energie windmolens uit de grond en veranderen wereldkaarten met onze zandslurpers en –spuiters. Honderdduizenden Nederlandse ruimtemakers werken grotendeels in de luwte van het politieke debat met grote deskundigheid en liefde voor hun vak aan oplossingen die moeten zorgen dat wij op een prettige manier kunnen leven, steeds minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en met droge voeten.

Er liggen, met de verkiezingen achter ons, kansen voor een liefdespact met Den Haag, dat meer ruimte kan geven aan innovatief bedrijfsleven, een bruisend ondernemersklimaat en erkenning voor mensen die werken aan een veilig, werkend land. Lees verder op de site van Kirsten Bruijel

Liefdewerk is… je streek de beste vinden.

Veel mensen houden van hun streek waar ze wonen of waar ze vandaan komen. Ze voelen zich echte Limburgers, Twenten of Drenten.

Streekliefde wordt ook steeds vaker overgebracht aan mensen uit heel andere streken, met het doel dat ze komen - althans voor wat betreft toeristen. Streekmarketing dus. Talrijke folders, websites, filmpjes en radiospots verleiden ons op pad te gaan.

Ben je eenmaal in de betreffende streek dan staan enthousiaste vrijwilligers ons als City Stewards in de VVV’s of bij evenementen te woord en wijzen ons de weg. Boeren en kasteelvrijwilligers verkopen lokale kazen en kleine potjes jam. Op de terrassen worden de streekbieren geschonken. Het gaat vooruit met de gastvrijheid in Nederland!

Maar doordat alle streken vaak dezelfde verhalen vertellen, lijkt heel Nederland zo langzamerhand één grote streek, zo ontdekte ik in februari op de Fiets- en wandelbeurs in Utrecht. Lees verder op de site van Jan Oosterman.

#lenteeditie2017 #marcnumann #kirstenbruijel #janoosterman #ronaldvanvelzen

Featued Posts 
Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Other Favotite PR Blogs
Serach By Tags