[Seizoenstip] Museum Voorlinden, De Tussentijd


Everything is going to be alright. In lelieblanke letters zie je het staan, uitkijkend vanuit het museum over die prachtige, door Piet Oudolf ontworpen, tuin van museum Voorlinden. Martin Creed zet je daarmee aan het denken. Is het een holle frase door het alomtegenwoordige gebruik en clichématige van deze woorden? Of is het een geruststellende gedachte?

Beide wellicht. Maar in museum Voorlinden, gelegen in het schitterende landgoed met dezelfde naam, kan het niet anders dan geruststellend zijn. Museum en omgeving vormen een symbiose. De langworpige grondvorm van het museum bestaat uit natuursteen en glazen gevels en vormen samen een transparant geheel waarbij je, mede vanwege het natuurlijke daglicht dat binnen valt, ook binnen het gevoel hebt onderdeel van de natuur te zijn.

Het werk van Martin Creed balanceert tussen overduidelijke statements en ingetogen filosofische gedachten. De tentoonstelling Tussentijd is eclectisch maar o zo fraai. Wat doet tijd met ons, wat doe je als je niet meer weet hoe laat het is, wanneer je kunt dagdromen en je openstaat voor het onverwachte? Volledige sereniteit, innerlijke verwarring en heel veel bewondering op een zonnige middag in het voorjaar viel ons ten deel. Een cadeau.

#seizoenstip #ronaldlöhr #zomereditie2017

Featued Posts 
Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • YouTube Long Shadow
  • Instagram Long Shadow
Other Favotite PR Blogs
Serach By Tags